Statens Serum Institut bryder tavsheden om teledata

Der bliver på ingen måde tale om overvågning eller sporing af enkeltpersoners mobiltelefoner og bevægelser under corona-krisen.

Sådan lyder garantien og løfterne nu fra Statens Serum Institut (SSI), der de seneste dage er blevet udsat for en tiltagende kritik fra flere sider, fordi instituttet har anmodet om adgang til teledata og befolkningens bevægelsesmønstre via registreringer fra deres mobiltelefoner.

Formålet er ikke at kortlægge borgernes færden, men at få et udtryk for kontakthyppighed i bestræbelserne på at forhindre corona-smittens spredning, lyder det nu fra SSI.

Hidtil har Statens Serum Institut afvist at svare på, om alle danskere så skal overvåges, men nu lyder budskabet, at der er tale om en “afgrundsdyb misforståelse”, og at instituttet hverken kan eller vil spore eller følge enkeltindivider.

– Der er på ingen måde tale om sporing af enkelte mobiltelefoner eller enkeltborgere. Det, som vi gerne vil have fra telebranchen, er helt overordnede og fuldstændig anonymiserede oplysninger om antallet af mobiltelefoner, som har skiftet geografisk placering inden for et givet tidsrum, siger overlæge Robert Skov i infektionsberedskabet i Statens Serum Institut, til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ:

Statens Serum Institut vil bruge mobildata i coronakamp

 

Forfatter

Related posts

Top