Socialudvalgsformand om lyntestcenter på Mors: – Alt er jo bedre end ingenting

Meget tyder på, at Region Nordjylland i samarbejde med Falck henover weekenden etablerer et midlertidigt center for lyntest på Mors.

Og det glæder borgmester Hans Ejner Bertelsen (V):

– Det kan ikke gå for hurtigt med at få etableret et lyntest-center på Mors, siger han og bakker samtidig op om den kritik, der tidligere er blevet rejst af Region Nordjylland af sine to partifæller Peter Therkildsen (V) og Henning Sørensen (V).

De er alle tre uforstående over for Falck’s beslutning om at etablere et lyntest-center i Thisted, hvor der i forvejen testes massivt mere de “almindelige” test. Samtidig kritiseres regionen for ikke at have presset Falck hårdere, selvom virksomheden lever op til kravet om, at borgerne maksimalt må have en halvt times kørsel til et lyntest-center.

Og selvom et midlertidigt testcenter bydes velkommen af Henning Sørensen, der er socialudvalgsformand i Morsø Kommune, så ændrer det ikke på hans kritik af regionen:

Henning Sørensen (V). Foto: Morsø Kommune

– Alt er jo bedre end ingenting. Men de (regionen, red.) burde have sørget for, at der var mulighed for at blive testet (på Mors, red.) hver dag, og ikke mindst her på det sidste, hvor incidenstallet har været så højt.

Hans Ejner Bertelsen bakker op:

– Set i lyset af de høje smittetal burde der være en permanent løsning på Mors.

Og fra regionalt hold afviser man da heller ikke på nuværende en mere permanent løsning. Jacob Bertramsen, vicekontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, har tidligere udtalt til Nordjyske:

– Vi forventer, at Falck kommer over med lyntest lørdag og søndag, til en start. Lige nu har vi kun planlagt til og med denne her uge, og så er vi ved at se på næste uge.

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top