Regionen revses for manglende lyntest-center på Mors

På Mors er det lige nu kun muligt at blive testet for coronavirus en gang hver anden uge. Det foregår i Frøslev.

Derfor vakte det også undren, da Region Nordjylland i midten af december valgte at placere et nyt såkaldt quick-center i Thisted, hvor Falck udfører lyntests. For hvorfor placere et testcenter i en by, hvor der i forvejen er mulighed for at blive testet inden for både samfunds- og sundhedssporet?

– Min opfattelse er, at det quick-testcenter kunne placeres i Nykøbing, hvorved der kom mere nærhed til andre end de, der i forvejen har nærhed, lød det bl.a. fra Peter Therkildsen (V), der sidder med ved bordet i både Region Nordjylland og kommunalbestyrelsen på Mors.

Peter Therkildsen (V).

I et skriftlig svar til Peter Therkildsen oplyste regionen, at den ikke havde haft indflydelse på hvor Falck placerede sine testcentre.

– Disse er placeret af Falck ud fra et princip om, at der maksimalt måtte være én times transport til et testcenter, skrev regionens administration bl.a. til Peter Therkildsen.

Men Peter Therkildsen undrer sig over, at regionen ikke har presset på over for Falck i forhold til at drive et lyntest-center på Mors:

– Der henstår ledige lokaliteter på det tidligere sygehus. Samtidig anser jeg stadig Falck’s domicil i Nykøbing som et ideel sted at teste, lyder det fra Peter Therkildsen.

Dermed bakker han op om udmeldingen fra partifællen Henning Sørensen, der er Socialudvalgsformand på Mors. I et læserbrev skriver han:

Henning Sørensen (V). Foto: Morsø Kommune

– Det har jo altid været sådan, at dem som betalte for musikken også bestemte, hvorfra der skulle spilles. I dette tilfælde er det staten eller regionen, som betaler. Derfor kunne de have besluttet, at lyntests skulle placeres på Mors. Det skete ikke!

– Det kunne regionen have gjort bedre.

LÆS OGSÅ:

Smittetrykket på Mors er stadig højt

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top