Snart ved kommunerne hvem der er smittet

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er blevet enige om en aftale, der blandt andet giver kommunerne mulighed for at få oplysninger om, hvem der er smittet med corona i området.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

I aftalen hedder det, at kommunerne fremover skal have en større rolle i smitteopsporingen.

– Kommunernes konkrete bidrag vil afhænge af lokale forhold men kan blandt andet bestå af opfølgende opkald til smittede og eventuelt nære kontakter, står der i meddelelsen.

– Deling af helbredsoplysninger er vi generelt meget tilbageholdende med, men vi er i en ekstraordinær situation, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke.

Kommunerne skal blandt andet spille en større rolle i at give borgere information om, hvor de eksempelvis kan isolere sig, hvis de er smittet med corona og ikke kan være i hjemmet.

Desuden kan kommunerne – alt efter de lokale behov – hjælpe med indkøb eller andet.

En ekstraordniær situation
Ifølge sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er aftalen vigtig. Normalt er man ikke meget for at dele borgernes sundhedsoplysninger, men det er nødvendigt nu, mener han.

– Jeg er meget tilfreds med, at der nu kan ske en styrket lokal indsats, så vi får stoppet smitte så hurtigt og effektivt som muligt.

– Deling af helbredsoplysninger er vi generelt meget tilbageholdende med, men vi er i en ekstraordinær situation, og det er vigtigt, at kommunerne har de bedst mulige redskaber til at medvirke til epidemikontrollen – især i denne kritiske fase, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Foto: Lene Pedersen/Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top