Skoleelever står først når partier drøfter genåbning

Efter påske vil skoleelever måske få endnu mere tid i skolen frem for skærmen derhjemme.

Det er i hvert fald forventningen fra flere partiledere, efter at der torsdag aften blev indgået en mindre aftale om yderligere åbning før påske.

Partilederne skal nu mødes igen mandag for at diskutere den langsigtede plan, der ventes at byder på yderligere åbning efter påske.

Aftalen torsdag aften betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 10 personer udendørs. Det bliver også muligt at være 50 samlet til udendørs idræt, og afgangselever i hovedstaden kan vende tilbage på lige fod med resten af landet.

De blå partiledere lægger dog ikke skjul på, at de ønsker at gå væsentligt længere, når partierne mødes mandag. det forventes, at blå blok vil presse på for at åbne skolerne yderligere for børn og unge og give liberale erhverv som frisører mulighed for at tage imod kunder igen.

Den langsigtede plan for genåbningen ventes at skulle indeholde en rækkefølge for, hvad der skal åbne først frem mod sommerferien. Mette Frederiksen har tidligere sat som mål, at planen er forhandlet færdig på tirsdag den 23. marts.

Statsministeren har desuden varslet, at partierne også skal diskutere en plan for efteråret.

Den skal sikre, at Danmark undgår en ny nedlukning, når vejret igen bliver koldere og give bedre vilkår for smittespredning.

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top