Region vil etablere testcentre i sommerbyer

Reglen om at skulle fremvise et coronapas for at kunne spise på restaurant, komme i biografen eller blive klippet kan være med til at holde danskerne hjemme.

Det er simpelthen for besværligt, og selvom en lyntest ganske vidst giver besked om hvorvidt man er smittet med coronavirus eller ej inden for 15-20 minutter, så tager det alt for lang tid – dels i transport til og fra teststedet og dels ved at stå i kø for at komme til.

I følge en analyse, som brancheforeningen for de små- og mellemstore virksomheder har lavet for DR, har beboerne i flere end 50 landsbyer over 30 minutter til det nærmeste testcenter med offentlig transport.

For de borgere, som både har deres arbejdsliv og privatliv i de små byer, er netop afstanden en hæmsko.

– Det er en stor gene for lokalbefolkningen, hvis man skal afsted for at blive testet tre gange i ugen for at være dækket ind, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, til TV Midtvest.

– Det går ud over omsætningen for en række erhvervsdrivende, så på den måde har det nogle konsekvenser, fortsætter han.

Heldigvis er der noget der tyder på, at Region Nordjylland er opmærksom på problematikken i bl.a. Thy:

– Jeg kan godt forstå, at næsten en times transport er lang tid, og vi kigger også hele tiden på, om vi skal udvide i forhold til teststeder, og der kommer også flere teststeder til sommerdestinationerne, nu hvor vi også nærmer os sommeren, blandt andet Vorupør og Klitmøller, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S). til TV Midtvest.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top