Regeringen åbner for besøg på plejehjem og sygehuse

Borgere på plejehjem og sygehuse vil fra på torsdag frit kunne få besøg både ude og inde.

Beboere på landets plejehjem, patienter på sygehuse mv., der siden marts måned har været underlagt besøgsrestriktioner, kan med andre ord se frem til, at der åbnes endnu mere op for besøg.

Der vil dog lokalt kunne indføres besøgsrestriktioner. Det oplyser Sundheds- og ældreministeriet i en pressemeddelelse.

I tilfælde af lokale smitteudbrud, som det vi fx for nyligt har set i Hjørring, kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud. Det kan således blive aktuelt at lave et nålestikspåbud, hvor man kortvarig lukker ned, og fx ved mistanke om smitte, øget risiko for smitte på en institution eller hvis antallet af smittede personer i en kommune er højt.

– Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus. Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende. Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, siger Magnus Heunicke.

Det er vigtigt, at man ved besøg som pårørende til ældre på plejehjem og ældre i eget hjem får mulighed for at tilgå mundbind og evt. andre relevante værnemidler, hvilket også indgår i aftalen om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med covid-19.

Læs mere om lempelserne for besøg på blandt andet plejehjem og sygehuse HER.

Forfatter

Related posts

Top