Psykiatriens Peerboard er Årets Borgerinddragende Initiativ

Prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ er netop blevet uddelt ved Danske Regioners generalforsamling. Psykiatriens Peerboard under Region Nordjylland, som består af ca. 30 nuværende og tidligere patienter og pårørende, som arbejder med at udvikle Psykiatriens organisering og tilbud, vandt prisen.

I år har Årets Borgerinddragende Initiativ sat fokus på indsatser, der i særlig grad inddrager borgere med psykisk sygdom i planlægning, udvikling og forståelse af egen sygdom. Hele to af fem nominerede initiativer var fra Region Nordjylland, som i Psykiatrien har stort fokus på patientinddragelse.

– Det er flot og fortjent, at Psykiatriens Peerboard vinder prisen, for de er foregangspersoner for meget af det arbejde med patientinddragelse, der foregår her i regionen. Det er altid inspirerende og giver stof til eftertanke, når vi som politikere hører oplæg fra medlemmer af peerboardet. I det hele taget gør det mig stolt, at vi som landets mindste region har haft to gode projekter nomineret, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Peerboardet bidrager til bedre resultater
Psykiatridirektør Anette Sloth er stolt over, at Psykiatriens Peerboard har vundet prisen.

– Vores peerboard har i den grad bidraget til at udvikle Psykiatrien, siden vi oprettede det i 2015. De er med til at sørge for, at vi skaber fremtidens psykiatri sammen. Vi kan simpelthen se, at vi sammen med dem får nogle bedre resultater. Prisen er samtidig en anerkendelse af hele vores målrettede arbejde på at gøre patientinddragelse og samskabelse til en kerneværdi i den måde, som vi arbejder på, siger Anette Sloth.

Det er Klaudia Kristensen, der har indstillet Psykiatriens Peerboard til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ. Hun er selv medlem af peerboardet som pårørende, og det var hende, der modtog prisen på peerboardets vegne.

– Jeg synes, at et peerboard som vores bør være til stede i alle landets regioner, og forhåbentlig kan prisen her give inspiration til dette. Som medlemmer af peerboardet kan vi mærke, at vi bliver betragtet som nogen, der har nogle værdifulde kompetencer, og vi kan se, at de bliver brugt, siger Klaudia Kristensen.

LÆS OGSÅ:

Psykiatrien i Region Nordjylland vil ansætte tidligere patienter

Foto: Line Bloch Klostergaard/Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top