Prøvesvar fra Rolstruplund Plejecenter er forsvundet

Som konsekvens af flere smittetilfælde på Rolstruplund Plejecenter i Nykøbing, blev det tidligere på ugen besluttet, at teste alle 48 beboere og 65 medarbejdere.

I går fortalte Henrik Rene Christensen, direktør for bl.a. sundhedsområdet i Morsø Kommune, at de foreløbige testsvar alle havde været negative. En udvikling, han naturligvis glæder sig over – men der er også kommet malurt i bægeret.

Testene fra i alt 4 borgere og en medarbejder er nemlig blevet væk:

– Det er rigtig, rigtig ærgerligt at stå i den her situation, men vi kan ikke gøre så meget ved det, siger Henrik Rene Christensen.

Han fortæller, at der nu er blevet bestilt en gentest af de berørte personer, og glæder sig samtidig over at ingen af dem udviser symptomer på Covid-19. Hvor i systemet der er sket fejl i forhold til de forsvundne test, fylder ikke så meget hos Henrik Rene Christensen:

– Vi gør rigtig meget ud af ikke at pege fingre af nogen. Der er sket en fejl et eller andet sted i systemet. Vi må konstatere, at det er sådan, det er, og så handler vi på det. Det er stærkt beklageligt, men vi forholder os til det og reagerer på den måde vi kan; nemlig ved at bestille en gentest, slutter Henrik Rene Christensen.

Ud over de fem prøvesvar, som altså er forsvundet, mangler der stadig at komme svar retur på yderligere fem tests.

LÆS OGSÅ:

Mange negative testsvar på Rolstruplund Plejecenter

Foto: Lene Pedersen/Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top