Positiv lyntest skal følges op med PCR-test

Hvis man bliver testet positiv i en antigentest – også kendt som lyntest – skal man efterfølgende tage en PCR-test hos det offentlige.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen i et sæt nye anbefalinger.

– Vi anbefaler, at alle, der får en positiv antigentest, også får foretaget en PCR-test ligeså snart de får besked om, at antigentesten er positiv, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Ændringen skyldes, at det ikke er muligt at undersøge en positiv lyntest for, hvilken variant den stammer fra. I øjeblikket har myndighederne primært fokus på den britiske og sydafrikanske variant af coronavirus, som vurderes at være mere smitsomme.

– På den måde sikrer vi, at vi som samfund kan overvåge virusvarianterne, så vi kan sætte målrettet ind mod dem. Samtidigt kan man med en mere følsom test få bekræftet, at man er smittet, siger han.

Hvis man bliver testet positiv i en lyntest, skal man straks gå i selvisolation og kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for smitteopsporing.

Derefter skal man booke en tid på coronaprover.dk. Sundhedsstyrelsen understreger, at man ikke må tage offentlig transport hen til testcentret.

Ligger centeret i cykel- eller gåafstand, kan man selv tage derhen iført mundbind og med mindst to meters afstand til andre, oplyser styrelsen.

/ritzau/

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top