Over 40.000 har fået skrottede vacciner – de fleste er mænd

Det er ikke mere end en måned siden, at selskabet Practio som den eneste i landet begyndte at tilbyde de skrottede vacciner – Johnson & Johnson og AstraZeneca – til borgere i Danmark.

Nu er 40.829 blevet vaccineret gennem tilvalgsordningen, mens i alt 47.902 borgere har fået en ordination, og altså kan blive vaccineret med en af vaccinerne. Det oplyser Practio i en pressemeddelelse.

Borgerne kan blive stukket med en af vaccinerne ved at komme til en digital lægekonsultation hos en af Practios 378 læger, som skal vurdere, om borgeren skal gives en ordination eller afvises.

Gennemsnitsalderen hos borgere, der har fået en ordination, er 32 år, og langt hovedparten af dem er mænd. Mændene står for 78 procent, mens kvinderne er de resterende 22 procent.

Samtidig oplever 28% af kvinderne at blive afvist efter en samtale med en læge, mens det kun er tilfældet for 16% af mændene.

– Risikoen er højest hos kvinder, hvilket betyder at der skal “mere til” før en læge ordinerer en vaccine til en kvinde, siger Jonas Nilsen, læge og medstifter af Practio.

Forfatter

Related posts

Top