Invitation til vaccination sættes på pause

Sundhedsstyrelsen lukker snart ned for automatisk invitation til det store vaccinationsprogram mod Covid-19.

Følgende fire grupper af særligt udsatte borgere opfodres dog fortsat til at lade sig vaccinere. Borgere i disse grupper risikerer nemlig et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med corona.

·         Uvaccinerede personer i risiko for alvorligt forløb. Særligt personer over 40 år, anbefales fortsat første stik
·         Uvaccinerede gravide fra 1. trimester
·         Alle personer, som har et igangværende vaccinationsforløb, anbefales at færdiggøre forløbet (2. stik under 18 år, 3. stik over 18 år)
·         Personer med svært nedsat immunforsvar anbefales et 4. stik – ordineres af behandlende læge

-Her i Nordjylland er det stadig muligt på de regionale vaccinationscentre og også på enkelte apoteker og praktiserende læger, siger chefkonsulent Anders Cinicola, Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.

Vaccinationsprogrammet mod Covid-19 tog sin start 27. december 2020. På landsplan har flere end 4,8 millioner borgere taget imod tilbuddet om vaccination, og af dem har over 3,6 millioner fået 3. stik.

Sundhedsstyrelsen lukker ned for nye invitationer til vaccinationsprogrammet 15. maj, men hjemmesiden vacciner.dk kører videre, og her kan man gå ind og bestille tid til vaccination forskellige steder i Region Nordjylland.

Region Nordjyllands hjemmeside findes en oversigt over de steder, hvor der foretages vaccination. Hjemmesiden bliver løbende opdateret.

Sundhedsstyrelsen forventer, at vaccinationsprogrammet med automatisk invitation kommer op at køre igen i efteråret, men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, hvem og hvornår, der skal vaccineres.

Foto: Lene Pedersen

Forfatter

Related posts

Top