Organisationer presser på for vaccinepas 

Erhvervsorganisationer og underholdningsindustrien presser på for, at politikerne bruger et covid-19-vaccinepas til at åbne hurtigere op for restauranter, konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder.

Det skriver Jyllands-Posten.

Blandt de organisationer, der presser på, er Dansk Industri.

– Indtil videre har der været for meget stop-and-go. Så åbner vi lidt op, så lukker vi ned igen. Vi bliver nødt til at skabe mere forudsigelighed, indtil covid-19 er udryddet. Og her er vaccinepasset en fabelagtig idé til at åbne mere op, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri.

Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i restauratørernes brancheforening, Horesta, mener, at et vaccinepas “vil være et godt instrument til at kunne skabe coronafri arrangementer”. Hun understreger også, at politikerne bør handle nu.

– Mange større arrangementer planlægges nemlig flere måneder i forvejen. Så vi har tiden nu til at starte forberedelserne. Gør vi det, kan vi begynde at åbne stille og roligt igen, siger hun.

Diskussionen om vaccinepasset er blusset op på ny, efter at Ældre- og Sundhedsministeriet fredag bekræftede over for DR, at der arbejdes på at indføre et vaccinepas primo 2021.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Sundhedsministeriet barsler med vaccinepas

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top