Nye tiltag skal lokke flere til at udleje deres sommerhus

Der er rift om muligheden for at leje sommerhuse og særligt i højsæsonen er der flaskehalse. Det har været medvirkende årsag til, at Sol og Strand Feriehusudlejning, der blandt andet har en afdeling i Klitmøller, har søsat en række initiativer, der gerne skulle få flere til at udleje deres sommerhus.

– Vi gør det mere fleksibelt at udleje sit sommerhus. Vi har indført ”Ingen Binding” for at give potentielle udlejere mulighed for at teste, hvad det vil sige at leje ud. Dermed kan man gratis komme i gang med udlejning, og vi har med et kort opsigelsesvarsel gjort det let at komme ud af samarbejdet igen, hvis man finder ud af, at det ikke er noget. Hos os kan man endvidere selv benytte sit hus i en del af højsæsonen, akkurat som mange husejere gerne vil, fortæller Bente Krabbe Toftdal, der er bureauchef hos Sol og Strand i Klitmøller

Administrerende direktør fra Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Larsen, hilser tiltaget fra Sol og Strand velkomment, for det er afgørende at få flere feriehuse i markedet til at dække efterspørgslen i højsæsonen.

Bente Krabbe Toftdal.

– Vi har i Danmark omkring 40.000 huse til udlejning men hele 160.000 huse, der ikke udlejes, og dette tiltag kan forhåbentlig være medvirkende til, at flere får mod på at afprøve udlejning, siger han.

Mange fordomme
Brancheforeningens direktør mener, at der er flere årsager til, at der ikke er flere, der benytter sig af muligheden for udlejning.

– Der er mange fordomme omkring udlejning. Hos mange kan der være en bekymring for, om der nu bliver taget godt vare på huset – og det kan man være sikker på, at der gør, da der er tilsyn med husene. Det er vigtigt både for husejerne og for feriegæsterne, at man kommer til et velfungerende hus, siger Carlos Villaro Larsen og tilføjer, at den manglende interesse formentlig også skyldes, at mange endnu ikke har fået øjnene op for den økonomiske gulerod, der ligger i udlejning.

– I 2020 er de første 41.800 kroner af lejeindtægten skattefrie, og desuden reduceres den resterende lejeindtægt med 40 procent før beskatning, så det er en god forretning at leje ud – ikke kun for den enkelte husejer men også for vores samfund. Hver gang vi får to feriehuse til udlejning, bliver der nemlig skabt et job – udlejningen har stor betydning for omsætningen i de lokale forretninger og udviklingen i lokalområdern

Forfatter

Related posts

Top