Ny analyse: Danskerne planlægger ferie herhjemme

De fleste danskere har revideret ferieplanerne på grund af coronakrisen. Nu viser en ny analyse fra YouGov, at 76% af danskerne forventer at blive hjemme i Danmark, og at de især planlægger ophold i jyske sommerhuse denne sommer.

Resultaterne vækker begejstring hos en af landets førende ferieudbydere, DanCenter:

– Det er svært at finde lyspunkter i disse tider, men vi ser stadig et håb for at vinde noget af det tabte tilbage via den markante stigning i antallet af danskere, der planlægger at holde ferien i Danmark, fortæller adm. direktør i DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kim Holmsted.

Han fortæller videre, at branchen siden coronakrisens start har oplevet en stigning på 60% i antallet af danske bookinger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

26 procent af de adspurgte i undersøgelsen fra YouGov svarer, at de forventer at holde ferie i egen bolig, mens 28 procent endnu ikke har truffet afgørelse om sommerplanerne.

15 % af de adspurgte har allerede bestilt ferie i Danmark, mens 22 % planlægger eller overvejer at bestille.

Flest planlægger at holde ferie i Nordjylland (23 %), Østjylland (21 %) og Vestjylland (19 %), mens færrest ville vælge Østsjælland (4 %) og Københavns omegn (5 %).

Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

 

Forfatter

Related posts

Top