Nu ønsker erhvervsministeren flere sommerhusuger

Erhvervsminister Simon Kollerup melder nu ud, at han ønsker flere ugers sommerhusudlejning end Erhvervsstyrelsens forslag oprindeligt lød på.

Forslaget fra styrelsen ville oprindeligt reducere antallet af uger et sommerhus kan udlejes i fra 41 uger til 35 uger om året.

Forslaget har været i høring siden september, og de politiske drøftelser i den forbindelse får nu den lokalvalgte minister, til at hælde mere til en endelig løsning tættere på de 41 uger end de 35.

– Aktivitet og omsætning i sommerhus-Danmark er vigtig, og derfor skal den nye grænse for sommerhusudlejning også være tættere på 41 uger end 35, som Erhvervsstyrelsen tidligere har anbefalet, siger Simon Kollerup i en pressemeddelse i følge TV2 Nord.

Efter høringen står det klart, at et lavt ugeantal kan få for store konsekvenser for turismen ude i landdistrikterne, lyder det i pressemeddelelsen, hvilket også direktørerne for hvv. Destination Limfjorden og Destination Nordvestkysten Kristina Lehmann Schjøtt og Peter Krusborg har understreget over for LimfjordUpdate.dk.

Også Venstre’s erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, som ligeledes er valgt i Thisted-kredsen, har været ude med kritik af forslaget:

– Regeringens forslag vil svække turisme, omsætning og beskæftigelsen i vores sommerhusområder og landdistrikter, udtalte han i starten af oktober.

– Jeg er glad for, at regeringen og erhvervsministeren nu indser det tåbelige i at ville begrænse udlejningen af danske sommerhuse, skriver Torsten Schack Pedersen på Facebook, men:

– Sagen er bestemt ikke afsluttet. Derfor ser jeg også frem til samrådet i Folketingets Erhvervsudvalg om sagen på torsdag.

– Dette forslag er gået i modsatte retning end vores lange arbejde for at udvide sommerhusudlejningssæsonen. Så det er et direkte dårligt forslag, der kan få negative konsekvenser for nordjyske sommerhuskommuner, siger han.

Grænserne for sommerhusudlejning vil blive endeligt fastlagt i denne uge, når alle høringssvar er behandlet, meddeler Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ:

Kollerup kaldt i samråd i sag om feriehuse

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top