Nu kan du blive lyntestet i Hanstholm, Snedsted og Frøstrup

Region Nordjylland og Falck er blevet enige om at åbne yderligere teststeder med hurtigtest, der foretages med en kort podepind via næsen. Samtidig øges testkapaciteten ved de eksisterende teststeder.

Blandt de steder hvor det fremover vil være muligt at blive lyntestet er:

Hanstholm: Onsdag og søndag fra 9-17
Snedsted: Tirsdag og lørdag fra 9-17
Frøstrup: Tirsdag og søndag fra 9 – 17

De udvidede testmuligheder skal understøtte den massive testning, som er en forudsætning for genåbningen af samfundet. Det fortæller kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Jacob Bertramsen.

– Vi er nu oppe på 66 teststeder i Nordjylland, og de fleste nordjyder har dermed meget kort afstand til test, og ingen har over 20 kilometer. Den øgede kapacitet skal sørge for, at det går nemt, smidigt og hurtigt, når man lader sig teste. Vi vil gerne sørge for, at der ikke dannes køer, og at folk har gode testmuligheder, siger Jacob Bertramsen.

Han anbefaler, at man benytter hurtigtestene i løbet af hele dagen, hvis det er muligt. Det er muligt at se en oversigt over aktuelle ventetider til hurtigtestene på falcks hjemmeside. Fra i dag bliver det desuden muligt for børn ned til 6 år at lade sig teste med hurtigtest.

Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en såkaldt PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top