Nordjylland er bedst til at få unge på erhvervsuddannelser

Region Nordjylland er den eneste af fem danske regioner, der opfylder Danmarks 2020-målsætning, om at mindst en ud af fire skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse.

Med 32,3 procent ligger Mors i den danske top takket være et stærkt lokalt samarbejde.

Dermed er Mors et af de steder i landet, som er gode til at få de unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. Det vækker glæde og stolthed hos Ellen Philipsen Dahl, Formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

Ellen Philipsen Dahl. Foto: Morsø Kommune

– Jeg glæder mig igen i år over at høre de flotte tal fra Mors. Vi har igennem en målrettet indsats og et stærkt samarbejde formået at få en stor del af kommunens unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse, lyder det fra Ellen Philipsen Dahl, som tilføjer:

– På Mors har vi i en årrække været over målsætningen, og alle bag denne indsats skal have stor ros for, at vi er med helt fremme herhjemme, når det kommer til denne vigtige indsats for at have den uddannede arbejdskraft, som erhvervslivet efterspørger, fortæller hun.

Siden 2015 har Mors indfriet målet fra 2020-målsætningen med tal helt oppe på 39 procent for unge som søgte ind på en erhvervsuddannelse.

Men selvom nord- og vestjyderne klarer sig godt, så ændrer det ikke på, at der på et nationalt niveau er alt for få unge, der vælger erhvervsuddannelserne, understreger Hans Chr. Jeppesen, direktør for EUC Nordvest, der dækker Morsø, Jammerbugt og Thisted Kommuner.

– Det er nord for København og i hovedstaden, at de mange mennesker bor, og her er man nogle steder nede på 4-5 procent. Det er jo latterligt lavt. Så batter det ikke meget, at vi isoleret set klarer os godt. Det er en kæmpe udfordring, for vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i hele landet, siger Hans Chr. Jeppesen til ritzau.

Arkivfoto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top