Mink og fester bag coronatal på Mors

Et generelt højt smittetryk i hele landet kombineret med en mere afslappet indstilling i forhold til restriktioner, gode råd og anbefalinger sammenlignet med tidligere på året, menes at være nogle ingredienserne i den cocktail, som lige nu betyder, at Morsø Kommune har landets tredjestørste smittetryk for anden dag i træk.

Tirsdag eftermiddag viste tal fra Statens Serum Institut, at der var 351,2 coronasmittede personer pr. 100.000 indbyggere på Mors – det såkaldte incidenstal.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som Morsø Kommune har rådført sig med.

Henrik Rene Christensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Morsø Kommune uddyber:

– Minkfarmene har mange forskellige folk ind for at slå minkene ned – hvilket også er med til at skabe nye smittekæder.

Derudover nævner Henrik Rene Christensen, præcis som borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) gjorde det her på sitet i går, at man kan se, at de sociale sammenhænge har betydning, når folk går til fest og mødes i mange forskellige sammenhænge – især i denne årstid, hvor man mødes indenfor.

Den eksplosive udvikling i antallet af coronasmittede på Mors fik igår Region Nordjylland til at åbne ekstra testkapacitet i Frøslev og i Thisted. Men hvor meget smitten skal stige yderligere, før der igangsættes yderligere tiltag kan Henrik Rene Christensen ikke sige noget om:

– Det ved vi ikke noget om. Vi følger de retningslinjer vi får udstukket fra sundhedsmyndighederne. Vi er løbende i dialog med især Styrelsen for patientsikkerhed – og vi oplever at de er tilfredse med vores indsats og de tiltag som iværksættes.

Dueholmskolen sender fem klasser hjem

 

Forfatter

Related posts

Top