Massiv test af borgere fra Mors

En eksplosiv udvikling i antallet af coronasmittede på Mors får nu Region Nordjylland til at åbne ekstra testkapacitet i Frøslev og i Thisted.

Region Nordjylland er klar til at teste morsingboerne med ekstra testkapacitet i Thisted allerede fra i dag, og på torsdag og fredag åbnes et særligt testtilbud i Frøslev. Tiderne bliver løbende lagt ind på coronaprover.dk.

Årsagen er, at der den seneste uge er registreret 70 nye smittetilfælde på Mors, og alene mandag var der 33 nysmittede, hvor incidenstallet – antal smittede pr. 100.000 indbyggere- var på 346 og dermed landets 3. største smittetryk.

– Det er bekymrende, og derfor har vi prioriteret at skrue op for testtiderne i Thisted samt tilbyde ekstraordinær testmulighed i Frøslev, så borgerne på Mors kan blive testet, for det er vigtigt, at vi tager kontrollen over den negative udvikling og får nedbragt smittetrykket, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Opfordres til at lade sig teste
I Morsø Kommune opfordrer borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) borgerne til at lade sig teste.

– Jeg er glad for, at der nu sættes massivt ind med test på Mors. Det er nødvendigt for at opspore smitten og stoppe smittekæderne. Jeg vil samtidig også gerne opfordre til, at vi ikke peger fingre, men i stedet selv tager ansvar for, at smitten ikke fortsat spreder sig. Vi står i en alvorlig situation, som vi sammen skal være med til at løse, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Borgmesteren har følgende bud hvorfor smitten stiger på Mors i disse dage:
.

.

Du skal bestille tid online, før du møder op til test. Testtiderne bliver løbende lagt op. Husk mundbind og sundhedskort og hold afstand, når du står i kø.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top