Min sommer: Torsten Schack Pedersen, MF’er

I den seneste tid har vi zoomet ind på række personer, som er kendt fra det lokale mediebillede. I dagens portræt kan du komme en smule tættere på Torsten Schack Pedersen (V), folketingsmedlem valgt i Thisted-kredsen.

Når det lokalvalgte folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V) bliver spurgt til, hvordan første halvdel af 2020 er forløbet for ham rent fagligt, er det første han siger:

– Jeg er igen blevet Venstres erhvervsordfører – en opgave jeg har haft flere gange tidligere. Med Corona-krisens indtog har alt mit arbejde sidenhen stort set uden undtagelse været fokuseret på, hvordan dansk erhvervsliv bedst kunne komme igennem den største økonomiske krise i nyere tid.

I løbet af de seneste måneder er det blev til stribevis af forhandlinger med flere af regeringens ministre, bunker af spørgsmål til aktstykkerne i Finansudvalget og efterfølgende bekendtgørelser.

– For desværre kan det have meget store konsekvenser, hvordan de enkelte bestemmelser formuleres. Og når først bekendtgørelsen er udstedt, så kan løbet være kørt, forklarer han.

Derudover har den interne koordinering med Venstre’s ledelse også fyldt meget, når der har skulle træffes store beslutninger på meget kort tid.

– Samlet set har det været et ekstremt forår med mange arbejdsopgaver. Men når man taler med selvstændige eller virksomhedsejere, hvor detaljerne i en konkret hjælpepakke er afgørende for, om virksomheden overlever eller ej, så ved man, hvor vigtigt det er. Det er folks livsværk, som kan reddes – eller det modsatte, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Noget af årets sommerferie er blevet holdt sammen med familien i deres hus i Thisted, mens der også er blevet plads til 14 dage i Norge sammen med et hold gode venner.

Erhvervsordføreren erkender, at det kan være svært helt at slippet arbejdet, selvom den står på ferie.

– Jeg prøver løbende at holde indbakken nede, så der ikke ligger en stor pukkel med arbejdsopgaver, når vi tager fat på arbejdet i august igen, afslører han og fortæller lidt mere om hvordan han så får ladet batterierne op:

– Det kan være ved at få slettet så meget som muligt på den praktiske to-do-liste på hjemmefronten. Hyggetid med spil sammen med familien, eller bare dase i varmen med en god bog.

Ud over en række opgaver på erhvervs- og fiskeri-området, så kommer Torsten Schack Pedersen til at bruge en del af tiden på finansloven efter sommerferien:

– Forventeligt også infrastruktur, hvor jeg håber, at det til efteråret bliver tid til at sikre en opgradering af rute 26/34.

Foto: Katja Holm

Forfatter

Related posts

Top