Lykkeligabørn har brug for din hjælp

I denne måned kan du gøre noget godt for både dig selv og Danmarks vel nok lykkeligste håndboldbørn. Optikerkæden Louis Nielsen indsamler nemlig midler til Lykkeliga, som er Danmarks eneste håndboldliga for børn med udviklingshandicap i alle aldre. Til og med den 29. juni donerer alle Louis Nielsen-butikker nemlig 10 kroner pr synstest, der foretages – og det er tilmed helt gratis.

LykkeLiga er et landsdækkende initiativ startet af nordjyden og den tidligere håndboldspiller, Rikke Nielsen. Initiativet har fokus på at give gode oplevelser igennem håndbold til børn med udviklingshandicap.

Louis Nielsen i Thisted og chefoptiker og indehaver af butikken, Gitte Mose, er sponsorer for det lokale LykkeLiga-hold i Thisted, og hun er glad for fokusset på gode oplevelser til børnene.

– Det er et godt initiativ. Børnene har fortjent en masse gode oplevelser, og derfor sponsorerer vi holdet her i Thisted med træningsdragter, fortæller Gitte Mose.

LykkeLiga, Thisted. Pressefoto

En rapport fra sidste år foretaget for Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen viser, at mindst 50% af alle synstab faktisk kan undgås, hvis man sørger for at få foretaget rutinemæssige undersøgelser af sine øjnes sundhed.

– Hvis man først opsøger optiker eller øjenlæge, når man selv mærker symptomer i øjnene, er der en risiko for, at eventuelle øjensygdomme allerede er fremskredne nok til, at der er gjort permanent skade. Derfor anbefaler såvel vi som Optikerforeningen og øjenlæger, at man får undersøgt sine øjne en gang hvert andet år, forklarer Pernille Mikkelsen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Mangler stadig 7000 synstest – men det kan godt nås!
Louis Nielsen og Lykkeliga har et mål om at indsamle 200.000 kroner til håndboldligaen, hvilket betyder, at mindst 20.000 danskere skal igennem et sundhedstjek af øjnene i løbet af donationskampagnen. På nuværende tidspunkt har lige omkring 13.000 danskere været forbi en Louis Nielsen-butik til en gratis undersøgelse siden kampagnens start, så målet er indenfor rækkevidde, men det kræver fortsat hjælp fra danskerne.

Lykkeliga og optikerkæden håber derfor, at flere danskere vil kigge ned i deres lokale Louis Nielsen og få undersøgt øjnene.

– Lykkeliga er velsagtens et af Danmarks allermest sympatiske idrætsinitiativer, fordi foreningen og deres mange frivillige gør en kæmpe indsats for at give børn med udviklingshandicap nogle fantastiske og lykkelige stunder i håndboldens tegn. Det er noget, vi enormt gerne vil være med til at støtte, og derfor har vi valgt, at midlerne fra denne sommers øjensundhedskampagne skal gå til netop Lykkeliga. Men vi har brug for at lave noget ”larm” omkring det, så budskabet når ud til flest muligt danskere, fortæller Louis Nielsens kommunikationschef, Kristian Mortensen.

Forfatter

Related posts

Top