Limfjordsteatret sætter Thy-holdet

Yderligere to ansættelser til Limfjordsteatrets Thy-hold er nu faldet på plads. Foruden det kunstneriske team, Steen og Pernille Nedergaard Haugesen, som blev præsenteret i januar, er fire af fem stillinger nu besat.

Birgitte Uekermann Thomsen, administrativ tovholder i Thy Teater, vender tilbage til teaterhuset i Frederiksgade i en fuldtidsstilling som administrativ ansvarlig.

Samtidig ansættes Klara Espersen, der kommer fra en stilling som kommunikationsmedarbejder og grafiker hos Kulturprinsen i Viborg, og som i teaterhuset i Thy ansættes i en deltidsstilling som projektansvarlig.

– Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at få landet de to ansættelser. Birgitte Uekermann Thomsen kommer med en masse erfaring, som vi er glade for at få med. Hun kender kommunen og alle de forskellige ordninger inden for kulturområdet i Thy, som er nye for os. Derudover har hun god kontakt til alle vores fremtidige samarbejdspartnere i Thy – skolerne, daginstitutionerne, de forskellige kulturinstitutioner og spillesteder – og til kunderne i det hele taget. Det er en kæmpe fordel at få hendes viden med ind i den nye organisation, siger teaterleder Gitta Malling.

– Klara Espersen skal blandt andet være med til at søge penge, løse grafiske opgaver, udsmykningsopgaver og i det hele taget fungere som sparringspartner. Limfjordsteatret har blandt andet samarbejdet med hende i forbindelse med vores børneforestilling ”VRED” og undervisningsprojektet ”Gensyn”. Det mundede ud i en stribe fantastiske collager, som nu er en del af udsmykningen af det nye teaterhus på Mors – og vi glæder os til at få hende ind i huset i Thy som fast medarbejder, siger Gitta Malling.

Birgitte Uekermann Thomsen stammer oprindeligt fra Haderslev, hvor hun i sin tid blev uddannet som kontorassistent. I 1993 flyttede hun til Thy med sin daværende mand, som var blevet ansat som politimand i Thisted. Hun har i mange år arbejdet med salg og projektledelse hos bl.a. Nordjyske og Morsø Folkeblad til hun i 2012 blev ansat på Thy Teater som administrator frem til teatrets lukning ved nytår. Hun er bosat i Thisted med sin yngste datter og har desuden en søn i København og en datter i Aarhus.

Klara Espersen (foto) er oprindeligt uddannet jurist, men har i mange år arbejdet med visuelt design, branding og kommunikation for bl.a. Randers Egnsteater, Premier Is i Thy, Kulturprinsen og som sekretariatsleder for Kulturmødet Mors. Hun er bosat i Nykøbing med sin mand og to børn, arbejder sideløbende som kunstner og har lavet flere projekter med Limfjordsteatret. På teatret i Thy får hun titel af projektansvarlig og skal støtte op om de initiativer, der søsættes af den kunstneriske afdelingsleder Steen Nedergaard Haugesen.

Teaterhuset i Thisted er ved at blive gjort klar til Limfjordsteatret. Der er flere bygningsmæssige ting med bl.a. opførelse af en elevator/lift, isolering og brandsikring, som skal være i orden, inden medarbejderne kan flytte ind. Så i første omgang får de nye medarbejdere plads på matriklen i Nykøbing.

– Men vi glæder os til at kunne rykke ind på Frederikstorv i løbet af foråret og gøre klar til den store åbningsfest 12. september, siger Gitta Malling.

Foto: Lena Angioni

Forfatter

Related posts

Top