Limfjordsteatret lokker familie fra København til Thy

De næste to år skal Pernille og Steen Nedergaard Haugesen producere forestillinger og sætte gang i teaterlivet for børn og unge i Thy.

Dermed blive de de første to ansatte på Limfjordsteatret i Thy

– Vi har valgt en model i Thy med en base af to-tre faste medarbejdere samt et kunstnerisk team, som bliver ansat for en to-årig periode. De kommer med en masse erfaring og en masse nye ideer, som vi glæder os til at udfolde, siger teaterleder Gitta Malling.

Pernille og Steen Nedergaard Haugesen kommer fra Nørrebro i København og håber at finde et hus med naturskøn beliggenhed, gerne omkring Nationalparken, som de kan leje i to år.

Steen Nedergaard Haugesen bliver kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatrets nye matrikel i Thy, mens Pernille Nedergaard Haugesen bliver ansat som både underviser og performer med primært fokus på Thy, men også med afstikkere til Mors. De glæder sig til at udforske Thy.

– Vores største frustration lige nu er, at landet er lukket ned, for vi ville forfærdelig gerne til Thy og tage fat på de opgaver, der ligger. Dels med at indrette det nye teaterhus i Frederiksgade, dels for at sætte gang i de mange samarbejder med skoler, undervisningsinstitutioner og andre kulturaktører i Thy, som vi har planer om, siger Steen Haugesen.

Pernille og Steen Nedergaard Haugesen skal stå i spisen for Limfjordsteatrets aktiviteter i Thy de næste to år. Foto: Thomas Grøndahl

– Vi skal producere forestillinger, men helt overordnet er vores mål er at få en masse mennesker engageret i teatret både som publikum, deltagere og medskabere. Vi vil med et andet ord også gerne være ”borgerinddragende”, siger han.

Engagere og involvere
Familien Haugesen, som desuden består af datteren Lola på 14 år og sønnen Saxe på 12 år, kender udmærket både området og Limfjordsteatret.

Siden 2010 er de hver sommer rykket til Mors for at lave teatersommerskole for børn, og lige siden det første Kulturmødet Mors i 2013 er de vendt tilbage i august for at arrangere, instruere og stå i spidsen for Limfjordsteatrets popup-arrangementer og gadeteaterforestillinger under kulturmødet – ofte med omkring 100 frivillige deltagere.

Det er noget af det, de er kendt for: at engagere og involvere. Og noget af de, de ønsker at videreføre til Thy.

– Hver eneste gang vi har et projekt med frivillige eller teaterundervisning, vil vi sætte en krog ind i det næste. Hvis vi har en sommerskole for børn, laver vi allerede her materiale, som kan indgå i vores åbningsforestilling, hvor der så kommer flere større børn og unge med og måske en gruppe unge musikere, som vi kan tage med videre til efterårets labyrintiske halloween-fest. Meget gerne i samarbejde med musikskole, billedskole og andre aktører i Thy, siger Steen Haugesen.

Derudover skal de producere professionelle teaterforestillinger, som skal spille i Thy og på Mors og sælges til turné.

Garvede teaterfolk
Steen Nedergaard Haugesen har arbejdet med teater siden 80’erne og specialiseret sig i instruktion, performanceteater, børn og unge, borgerinddragelse, stedspecifikt teater samt workshopsledelse.

Pernille Nedergaard Haugesen er uddannet fra School of Stage Arts, har en diplomuddannelse i kunst- og kulturformidling for børn og unge og en masteruddannelse i teaterpædagogik, og er derudover fast tilknyttet Bådteatret både som performer og som dukkefører.

Gitta Malling forventer snart at kunne sætte navn på de øvrige ansatte i Thy.

Limfjordsteatret i Thy indvies med stor festivitas den 12. september.

Foto: Thomas Grøndahl

Forfatter

Related posts

Top