Landbruget garanterer praktikplads til alle

Der er praktikplads til alle, som vælger en landbrugsuddannelse. Sådan lyder det idag fra Det Faglige Udvalg for landbrugsuddannelsen, der håber at praktikpladsgarantien kan inspirere kommende generationer til at vælge en fremtid i landbruget.

Modsat mange andre brancher er landbruget indtil videre kommet rimelig godt gennem krisen, og der er derfor ikke praktikpladsmangel på landbrugsuddannelsen.

Faktisk oversteg antallet af potentielle praktikpladser i januar 2020 antallet af elever på uddannelsen med omkring 1400, og en undersøgelse fra juni i år viser, at for størstedelen af landbrugene har coronakrisen ikke betydet nogle ændringer i antallet af praktikpladser.

Derfor har Det Faglige Udvalg for landbrugsuddannelsen, som består af 3F, GLS-A og Landbrug & Fødevarer, samt alle de skoler, der udbyder uddannelsen nu besluttet at tilbyde praktikpladsgaranti til kommende elever på landbrugsuddannelsen.

Praktikpladsgarantien gælder for alle elever på landbrugsuddannelsen, som lever op til de såkaldte EMMA-kriterier om, at eleverne skal være egnede, mobile geografisk, mobile faglige og aktivt søgende. Det betyder, at eleverne blandt andet skal være villige til at skifte speciale for eksempel fra planter til husdyr for at få en praktikplads.

Garantien gælder fra den 3. august, hvor et nyt hold af GF2-elever starter på uddannelsen.

Foto: EUC NordVest

Forfatter

Related posts

Top