Bliv landmand for en dag

Et samlet nordjysk landbrug står bag en kampagne, der skal skaffe 100 flere unge ind på landbrugsskolerne. Et af tiltagene i kampagnen er at invitere de unge ud på landet, så de kan prøve, hvordan det er at være landmand.

Derfor inviterer landmændene nu for anden gang de unge ud på gårdene. Det sker i uge 7 i Mariagerfjord Kommune og uge 8 i resten af de nordjyske kommuner. Der er plads til én ung på hver gård af hensyn til Corona-restriktionerne.

– Vi vil gerne give de unge et godt alternativ til at sidde hjemme og spille iPad hele ugen, siger Torben Farum, der er formand for projektet Bliv Landmand i Nord, som står bag arrangementet.

Det er nemt at finde en landmand at komme ud til. Den unge ringer eller mailer bare til landboforeningen, som så finder en vært i nærheden af, hvor den unge bor.

100 flere landmænd på tre år
Bliv Landmand i Nord er et projekt, som landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og familiebruget nf plus står bag sammen med Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk, Agri College og Morsø Landbrugsskole.

Projektet er støttet af Jutlander Bank, Sparekassen Thy og Sparekassen Vendsyssel.

Udover muligheden for at komme helt tæt på erhvervet en dag i vinterferien består kampagnen af en digital indsats på Facebook og snapchat og via hjemmesiden blivlandmandinord.dk.

Et godt job
Torben Farum understreger, at en landmandsuddannelse er en både god og spændende mulighed for de unge.

– Vi kan tilbyde nogle ret fede jobs med masser af ansvar og god løn, siger formanden.

Samtidig er der garanti for praktikplads, hvis man vælger en landbrugsuddannelse. Uddannelsen er adgangsgivende til videregående uddannelser, som for eksempel dyrlæge, rådgiver med mere. Landmandsuddannelsen kan også være grundlaget for, at man bliver selvstændig landmand.

Et essentielt erhverv
Torben Farum fremhæver, at den unge bliver en del af et særdeles vigtigt erhverv, hvis de vælger landbruget.

– Landbruget har stor betydning for hele samfundet, hvor det bidrager med eksportindtægter og arbejdspladser, men også for livet i landdistrikterne udenfor byerne, siger han.

Her under Covid-19-krisen har erhvervet desuden vist sig som et stabilt erhverv, der uanfægtet har produceret videre, mens andre erhverv er kommet i krise og har måtte fyre folk.

– Landbruget er et helt essentielt erhverv, der sikrer, at vi får fødevarer på bordet, siger Torben Farum, der håber på at se rigtig mange unge ude på landet i uge 7 eller 8, så de kan opleve landbruget på tæt hold.

LÆS OGSÅ:

Ny kampagne skal sikre 100 nye nordjyske landmænd

 

Forfatter

Related posts

Top