Læserbrev: Venstre hjælper den nordjyske sommer

Læserbrev af
Torsten Schack Pedersen, MF(V), Erhvervsordfører

Vi politikere kan ikke kontrollere sommervejret, men vi kan gøre rigtig mange andre ting for at sikre, at den kommende sommer bliver så god som mulig trods Coronakrisen.

Fredag fik vi endelig fastlagt rammerne for den sommerpakke, der skal sikre en god sommer for de mange danskere, der i år holder ferie hjemme. Formålet med pakken er at få gang i den danske økonomi henover sommeren, så vi kan afbøde konsekvenserne af den globale pandemi, vi befinder os i.

Jeg kæmpede personligt hårdt for, at vi nordjyder ikke skulle glemmes ved forhandlingsbordet. Den kamp har bragt mange resultater med sig.

Først og fremmest har vi i Venstre sikret, at bundfradraget for udlejning af sommerhuse hæves fra 41.800 kr. til 60.000 kr. i 2020.

I juli bliver gratis at tage færgen til Danmarks øer, herunder Læsø, for gående og cyklister. På den måde kan så mange som muligt komme ud til vores lokale øsamfund og bidrage til økonomien. For Venstre var det vigtig, at der også gøres en indsats i august og september, hvor bliver priserne på færgebilletter reduceret markant, så det øgede forbrug ikke afgrænses til skolernes sommerferie.

Venstre havde gerne set en afskaffelse af 6-dages reglen, men det ville regeringen desværre ikke.

Vi afsætter desuden 15 millioner kr. til øget markedsføring af dansk kyst- og naturturisme, samt yderligere 50 mio. kr. i 2020 til en udvidelse af den eksisterende ordning for foreninger på idræts- og ungdomsområdet. På den måde kan lokalturismen og idrætten i vores del af landet få et tiltrængt boost i en tid, hvor de nordjyske sommerhuse og boldbaner har stået tomme.

Vi hjælper også de nordjyske plejehjemsbeboere ved at give dem muligheden for flere dagsture og udendørsaktiviteter. Det er tiltrængt, specielt set i lyset af den ensomhed, der har meldt sig hos mange under krisen.

Foto: Katja Holm

Forfatter

Related posts

Top