Lægeselskab advarer: Hagevisir giver falsk tryghed

Det videnskabelige selskab for arbejdsmedicinere advarer nu mod at bruge de såkaldte hagevisirer, som er et visir, der ikke dækker hele ansigtet, men typisk kun munden og en del af næsen.

– De hagevisirer, som man i stigende grad ser, at folk bruger, er der ingen dokumenteret effekt af. Så vi vil sådan set advare imod, at man bruger dem. For det giver en falsk tryghed, siger Harald Meyer.

Han er overlæge på arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital og formand for Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin.

Problemet med hagevisiret er ifølge Harald Meyer, at der er risiko for, at der slipper alt for mange dråber fra host og nys uden om visiret.

Anbefalingen fra arbejdsmedicinerne er at bruge mundbind.

Det heldækkende ansigtsvisir kan ifølge Harald Meyer være et acceptabelt alternativ.

– Hvis man har problemer med at bruge mundbind, kan man som et mindre godt alternativ bruge heldækkende ansigtsvisir.

– Det har en vis beskyttende effekt, særlig i forhold til at sikre mod spredning af større dråber ved host og nys. Men det har ikke en filtrerende virkning som mundbind, siger Harald Meyer.

Sundhedsstyrelsen har ikke en decideret anbefaling om brug af hagevisir, når det gælder borgere i det offentlige rum.

Men ansatte i sundheds- og socialsektoren bør ikke bruge hagevisir, skriver styrelsen.

Sundhedsstyrelsen oplyser til Ritzau, at man er i gang med at revidere sine anbefalinger på området. De reviderede anbefalinger ventes offentliggjort inden længe.

/ritzau/

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top