Lægedirektør: For mange lader sig teste for corona uden grund

Der er tale om “testhysteri”, når tusindvis af danskere hver dag bliver testet for covid-19 “bare for en sikkerheds skyld”, siger Jonatan Schloss, der er direktør for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), til DR.

Forleden blev flere end 27.000 danskere testet for coronavirus. Heraf var 116 test positive. Det svarer til, at 0,42 procent af alle testede, endte med en positiv test. Sådan har det set ud siden april.

Tallet tyder ikke på, at smittetallene i Danmark vil eksplodere, mener Schloss.

Og derfor er der ingen grund til, at danskere, som ikke har været udsat for smitte eller føler sig syge, får taget en coronatest hele tiden, eller at skoler og dagtilbud kræver test af alle børn, når ingen har fået en positiv test på institutionen, mener han.

– I de sidste par uger er antallet af danskere, der bliver testet eksploderet, og det er skidt, fordi det betyder, at raske spærrer for de syge. Mange kan ikke komme til ved telefonen hos deres praktiserende læge eller lægevagten, fordi en masse raske ringer ind, siger han.

Men testning er også et vigtigt redskab, når smitte skal opspores, understreger Jonatan Schloss.

– Selvfølgelig må man gerne blive testet, men man behøver det ikke hele tiden eller hver uge, siger han.

Ifølge DR var der på 33 af de 43 danske teststeder i Danmark mere end 24 timers ventetid på en coronatest torsdag aften.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Sundhedsminister erkender: For lang ventetid på coronatest

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top