Klokkeklart nordjysk nej til corona-bonus

Giv en engangs-bonus til de menige medarbjedere, som har været i front i kampen mod coronavirus.

Nogenlunde sådan lød det forslag, som Dansk Folkeparti ønskede at samlet regionsråd i Nordjylland tirsdag tog stilling til. Og stilling blev det taget; resultatet blev et klokkeklart nej.

Dansk Folkeparti’s forslag blev nedstemt med stemmerne 35 imod og kun 4 for.

– Det betyder, at ingen af regionsrådets øvrige partier end ikke ville være med til undersøge muligheden for at give en mindre, men mærkbar bonus til frontlinje-medarbejdere, skriver Danske Folkeparti-gruppen i en udtalelse.

Forslaget fra Dansk Folkeparti havde til hensigt, at tilgodese ikke blot det behandlende personale, men også andre faggrupper som bioanalytikere, rengøringsfolk, portører, m.fl.

Af dagsordenen fremgår følgende ordlyd:

– Udover at påskønne menige medarbejdere skal bonusordningen søge at tiltrække efterspurgte personaletyper til Region Nordjylland. Jævnfør “Gradvis øgning af aktiviteten på sundhedsområdet” skal bonussen også bidrage til at sikre trivsel blandt de regionsansatte, der har arbejdet hårdt gennem en længere periode.”

– DF finder det ærgerligt, at regionsrådets flertal sender et signal, der kan ses som manglende påskønnelse af de medarbejdere, som i en særlig situation har sat førlighed og egen person på spil, når Danske Regioner i øvrigt ikke har problemer med at udbetale store chef-bonusser, lyder det videre i udtalelsen.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top