Kan nettet holde? – Netflix skruer ned for billedkvaliteten

Over hele verden bliver folk hjemme for at undgå spredningen af covid-19, og det har skabt et hidtil uset pres på streamingtjenesterne og dermed også internettet.

Det høje aktivitetsniveau risikerer at få nettet til at bryde ned, og det får nu EU til at gå ud og opfordre Netflix og andre platforme til at stoppe med at vise film og serier i højeste kvalitet. Det skriver CNN Business ifølge TV2.

Netflix valgt at følge opfordringen, og reducerer derfor bithastigheden på både de mobile og faste netværk i Europa de kommende 30 dage.

Det betyder, at billedkvaliteten bliver dårligere, men dog stadig af en høj kvalitet, lover streamingtjenesten.

Ændringen vil mindske belastningen på netværkene, og Netflix regner med, at datatrafikken vil falde 25 procent, skriver TV2.

Også andre onlineplatforme bliver påvirket af de mange millioner, der nu må bruge nettet til at komme i kontakt med omverdenen.

Direktør for Facebook, Mark Zuckerberg, har tidligere udtalt at flere aktivitetsrekorder, der typisk er blevet sat nytårsaften, er blevet slået den seneste tid.

Derudover ses der mere end en fordobling fra det sædvanlige i stemme- og videoopkald på især WhatsApp og Facebook Messenger.

Forfatter

Related posts

Top