Julemarkedet på Skarregaard vender tilbage

Meget er sket siden, det traditionsrige julemarked på Skarregaard på Mors blev afholdt i 2019.

Sidste år satte coronarestriktionerne en effektiv stopper for julehyggen på gården, og i år blev det, i enighed med Morsø Kommune, der ejer gården, besluttet, at det ikke længere skal være Museum Mors, der driver stedet. Dermed bliver årets julemarked på Skarregaard både det første i to år, og samtidig det sidste som museet arrangerer.

Julemarkedet afholdes i år lørdag den 13. og søndag den 14. november. Begge dage fra 10-16 vil gårdens stuehus, stalde, lader og gårdsplads traditionen tro være fyldt med aktiviteter, dejlige smagsprøver, lækkert julebag, verdens bedste æbleskiver, underholdning og masser af spændende boder.

– Når man som besøgende kommer ind på den fine gamle gårdsplads, vil man som noget af det første blive mødt af de dygtige smede, der viser deres håndværk frem. Under kyndig vejledning er børnene naturligvis meget velkomne til at give et nap med og fremstille en lille advents- eller julegave til deres forældre eller venner, fortæller museumsdirektør Anders Have Espersen,

Indenfor i laden og staldene kan man lave sit eget reb sammen med de frivillige rebslagere. Det er ligeledes i de gamle længer, der omkranser gårdspladsen, at man kan gøre en god handel til julen i de mange, fine boder.

– I boderne kan der både købes flotte dekorationer, Skarregaardsnaps, julekager, kalendergaver og julegaver. Man kan ovenikøbet være heldig at vinde gode præmier i museets store tombola med gaver gavmildt doneret fra museets mange samarbejdspartnere og øens handelsliv. I år er der ekstra mange gevinster, fortæller Anders Have Espersen, der samtidig minder om, at julemarkedet er årets første mulighed for at få et frisktrykt eksemplar af det lokalhistoriske årsskrift, Jul på Mors, med hjem.

Adgang til julemarkedet koster 50 kr. Børn og unge under 18 og medlemmer af Museets Venner har gratis adgang.

Forfatter

Related posts

Top