Iværksætterdrøm udleves på Mors efter 15 års tilløb

Efter 15 år udleves netop nu iværksætterdrømmen på Øksendal på Mors.

Det flotte virksomhedsskilt blev allerede købt helt tilbage i 2001. Men der skulle altså gå 15 år, før Ejgil Pedersen valgte at realisere iværksætterdrømmen i 2016. I dag driver Ejgil Pedersen virksomheden Øksendal Design & Produkt, hvor han primært producerer og sælger ridebaneplanere, men også stakit, bænke og borde.

Farvel til jobbet
I 2012 valgte Ejgil Pedersen at sige farvel til det arbejdsliv, som de fleste kender. Han opsagde sit job for at få mere frihed og plads til det, han holder allermest af – at opfinde, udvikle og producere. Ejgil Pedersen har aldrig fortrudt denne beslutning, iværksættergenet har altid siddet i ham.

Tilbage i 1992 var Ejgil Pedersen også medstifter af virksomheden AP Gyllevogne på Mors, som han i dag har et godt samarbejde med.

Forskellige produkter – altid nye idéer på vej
Hos Øksendal Design & Produkt produceres og udvikles der mange forskellige produkter. Det primære produkt er en ridebaneplaner i stål, som gør rideunderlaget jævnt. Her har Ejgil Pedersen haft stor fokus på brugervenligheden og konstant udvikling af produktet. Han kan se, at kunderne sætter pris på det, og det afspejles også i et stigende salg. Der produceres også stakit, bænke og borde i galvaniseret stål – og hvad nu ellers kunderne efterspørger.

– Specialopgaverne er de sjoveste. Det er det hele værd, når jeg afleverer produktet til en kunde, som bliver glad og tilfreds med noget, jeg har udviklet og produceret. Det er her, hele drivkraften ligger for mig, fortæller Ejgil Pedersen.

Intet er maskinbearbejdet hos Øksendal Design & Produkt. Alle produkter er bearbejdet i hånden med stor passion for kvalitet og håndværk.

’Gå med drømmen – men ikke i vildskab’
Ejgil Pedersen arbejder ikke fuldtid med virksomheden Øksendal Design & Produkt. Udover livet som selvstændig arbejder han på timebasis hos Dragstrup Cementstøberi og Grønning Smede- og Maskinforretning. Ejgil Pedersen vil anbefale andre at realisere deres iværksætteridé, uanset om det er på fuldtid eller deltid. Men fundamentet skal være på plads, det skal ikke ske i vildskab:

– Jeg har formentlig en anden indgangsvinkel til det at blive selvstændig. Jeg har haft et godt og langt arbejdsliv med mange gode erfaringer og er ikke på samme måde økonomisk afhængig. Jeg kan derfor have en mere rolig tilgang til hverdagen – det vi ikke når i dag, når vi nok i morgen, og så går det nok det hele.

Fik gratis hjælp hos Morsø Erhvervsråd
Hos Morsø Erhvervsråd kan alle iværksættere på Mors få hjælp til bl.a. udvikling af forretningsplan, gennemgang af budgetter, overvejelser omkring markedsføring og andre forhold, som har betydning for, om en virksomhed kommer godt fra start. Uanset hvor langt man er med idéen og virksomheden, så er der hjælp og vejledning at hente, så den rigtige beslutning kan træffes.

– Jeg havde mange af de praktiske ting på plads omkring opstarten af virksomheden. Jeg henvendte mig derfor først til Erhvervsrådet, da jeg manglede sparring omkring markedsføring på Facebook. Det kan jo være en jungle for de fleste, og her var det rart at kunne få hjælp. Jeg deltog også i et salgskursus, som gav mig nogle rigtig gode redskaber. Jeg vil helt sikkert anbefale andre iværksættere at tage en snak med Morsø Erhvervsråd. Jeg har haft stor glæde af det, slutter Ejgil Pedersen, Øksendal Design & Produkt.

Forfatter

Related posts

Top