Innovativt fyraftensmøde

Forleden eftermiddag mødtes en række nysgerrige virksomheder til fyraftensmøde hos DOLLE A/S i Frøstrup for at blive klogere på innovation i produktionen og Industri 4.0.

Industri 4.0, også kaldet den fjerde industrielle revolution, var omdrejningspunktet for mødet som Innovation Factory North fra Aalborg Universitet, i samarbejde med Thy Erhvervsforum og Morsø Erhvervsråd, havde inviteret til.

Industri 4.0 er den digitalisering og automatisering som ved hjælp af ny smart teknologi er i gang inden for blandt andet produktionsvirksomheder.

Ved fyraftenmødet var fokus på, hvordan virksomhederne kan bruge Industri 4.0 til at øge innovationshøjden i deres produktion i fremtiden.

Det var et emne, som tiltræk 30 nysgerrige mennesker fra 15 forskellige virksomheder fra Nordjylland, som hørte spændende oplæg fra førende forskere på Aalborg Universitet, efterfulgt af et oplæg fra virksomheden Cloud Agility, som gav en introduktion til, hvordan Industri 4.0 helt konkret bruges og implementeres.

– Vi er glade for at være med til at brede viden om digitalisering ud i lokalområdet, og vi kan mærke, at interessen er stor. Vi har i Thy og på Mors mange kompetencer, som kan hjælpe inden for digitalisering af virksomheder. Vi er bare en af dem. For mig er det vigtigt, at virksomhederne, der står overfor en digitaliseringsproces ved, at det ikke behøver at være svært og omfattende at komme i gang – der er mange lavthængende frugter inden for digitalisering, som kan startes med, og som kan give stor værdi for virksomheden, siger Thomas Sønder, der er Sales Manager hos ERP konsulenthuset Cloud Agility i Tilsted.

Innovation Factory North fra Aalborg Universitet, som var en af aktørerne bag mødet, arbejder på at styrke innovation og produktivitet i Nordjyllands små- og mellemstore virksomheder. Det er et program, som er støttet af EU med 36,4 mio. og tovholder på projektet er Aalborg universitet.

Innovation Factory North tilbyder blandt andet virksomheder, at de kan indgå i et gratis samarbejdsprogram, hvor de vil hjælpe med at se på virksomhedens potentialer inden for innovation og digitalisering.

Forfatter

Related posts

Top