– Ikke den åbning jeg havde håbet på

– Det er ikke en fleksibel genåbning som jeg havde håbet på.

Sådan lyder svaret fra Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), da han bliver bedt om at kommenteret på den genåbningsaftale, som regeringen tidligere i dag blev enige med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre om.

Aftalen betyder bl.a., at udvalgsvarebutikker, som fx tøjbutikker, op til 5000 kvadratmeter kan genåbnes med skærpede afstandskrav fra 1. marts.

– Der skal ikke være tvivl om at vi skal være forsigtige, fornuftige og påpasselige, når vi genåbner landet også regionsvis. Men vi har som danskere allerede bevidst, at vi har forstået alvoren, lyder det fra Hans Ejner Bertelsen.

Han påpeger, at mange er presset af situationen.

– Mange af vore unge mennesker har stort behov for at komme tilbage på skolerne, og det havde jeg gerne set var en større del af planen.

I følge genåbningsaftalen kan alle afgangselever i grundskoler, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser komme tilbage hver anden uge under forudsætning af test to gange om ugen. Desuden genåbner efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen. Denne del af aftalen gælder dog i første omgang kun Nord-og Vestjylland samt Bornholm.

Hvad med frisørerne?
Desuden har Hans Ejnert Bertelsen svært ved at forstå, at de liberal erhverv, som fx. frisørerne, ikke på nuværende tidspunkt er en del genåbningsplanen:

– Jeg er bange for, at vi vil se alvorlige følgevirkninger af nedlukningen. Følgevirkninger som ikke har været en del af beregningerne omkring de sundhedsmæssige effekter af en begyndende genåbning, siger Hans Ejner Bertelsen, som dog trods alt ser noget positivt i i planen:

– Vi må glædes over at genåbningen er begyndt, og at der den 15 marts ses på mulighederne igen, og så tælle dagene frem til den 5 april.

LÆS OGSÅ:

Sådan kommer genåbningen til at foregå

 

Forfatter

Related posts

Top