I weekenden indvies det nye Limfjorsteater

I den kommende weekend bliver det nye Limfjordsteater til 35 millioner kroner officielt indviet. Åbningen falder sammen med egnsteatrets 30 års jubilæum, og fejres med både åbent hus og et festligt åbningsshow, der gentages over tre aftener.

– Vi betragter det ikke kun som vores, men som hele øens nye teaterhus og inviterer derfor både børn og voksne med til at fejre, at vi har fået et så fantastisk teaterhus på Mors, siger teaterleder Gitta Malling.

Søndagens åbningsshow er dog forbeholdt inviterede gæster med blandt andet taler af A.P. Møller Fondens direktør, Henrik Tvarnø og Færchfondens formand Annette Færch, mens fredag og lørdag er åbent for alle interesserede.

Halvandet årti undervejs
Fra teaterleder Gitta Malling i 2004 holdt det første møde med øens borgmester og fremlagde sine tanker om et nyt teaterhus, til det nye byggeri nu står klar til indvielse, skulle der gå 15 år. Flere matrikler i Nykøbing har været i spil gennem årene, men først da uddannelsesinstitutionerne i 2010 tilbød en placering i forbindelse med bygningsfællesskabet på Limfjordsvej, begyndte det at lysne.

Det nye teaterbyggeri får stor ros fra både stolte morsingboer og fra folk udefra – blandt andre Henrik Tvarnø, som for nylig kunne overrække Limfjordsteatret yderligere to mio. kr. til inventar og teknisk udstyr:

– Det er blevet et usædvanligt smukt og markant byggeri, hvor man på dygtig og dristig vis har gjort en dyd af sparsommeligheden. Opførelsen af Limfjordsteatret er noget, vi kommer til at bruge som eksempel rundt omkring, siger han.

Læs hele programmet for åbningsweekenden HER.

LÆS OGSÅ:

Fond donerer yderligere to mio. kroner til Limfjordsteatret

Foto: Lars Horn, Baghuset

Forfatter

Related posts

Top