Fond donerer yderligere to mio. kroner til Limfjordsteatret

A.P. Møller Fonden, der i forvejen er en af de store fonde bag opførelsen af det nye Limfjorsteatret, har valgt at give endnu en donation teaterhuset på Limfjordsvej: To millioner kroner, som primært er øremærket teknisk udstyr og inventar. Dermed har fonden samlet doneret 15 millioner kroner til Limfjordsteatret.

– Vi vurderer, at der er god brug for pengene – og kan se, at de penge vi hidtil har givet, er blevet brugt godt. Det er blevet et usædvanligt smukt og markant byggeri, hvor man på dygtig og dristig vis har gjort en dyd af sparsommeligheden. Derfor vil vi gerne hjælpe Limfjordsteatret med at komme det sidste stykke ad vejen, så huset både teknisk og indretningsmæssigt matcher den bygningsmæssige kvalitet, lyder begrundelsen fra Henrik Tvarnø, direktør for A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Teaterdirektør Gitta Malling. Foto: Lars Horn, Baghuset

A.P. Møller Fonden var den første af de store fonde, som besluttede at støtte opførelsen af et nyt teaterhus på Mors. Helt præcist med ti millioner kroner i 2013 – og yderligere tre mio. kr. i 2016, hvilket ifølge Limfjordsteatrets leder Gitta Malling var et afgørende vendepunkt.

– Det har været et kvalitetsstempel for projektet, og at A.P. Møller Fonden nu træder til med yderligere to millioner på et afgørende tidspunkt, er vi meget taknemlige for, siger hun.

– Vi har fået et fantastisk teaterhus, men har haft et stramt byggeprojekt med fokus på at få de mest optimale og fremtidssikrede rammer for pengene. Derfor har vi ikke haft fuld økonomi til den videre indretning. Vi ønsker et hus, der er rustet til de fremtidige tekniske krav til både lyd og lys – og det er voldsomt dyrt. Derfor er vi utrolig glade for den ekstra donation, siger Gitta Malling.

De to millioner skal blandt andet bruges til teaterlysudstyr i husets tre sale. De gamle strømslugende halogen-lamper udskiftes og udbygges med nye, energibesparende, men også kostbare LED-lamper, der kvalitetsmæssigt åbner for helt nye muligheder for lyssætning, og som også vil kunne leve op til varslede krav fra EU. Dertil et nyt lysbord, som gør det nemt at kode de nye lamper, som både giver mulighed for et bredt farvespænd og for bevægelse.

Med den ekstra donation kan Limfjordsteatret udskifte de gamle, strømslugende halogen-lamper med nye strømbesparende LED-lamper, der kvalitetsmæssigt åbner for nye muligheder, men som også er meget dyre i indkøb. Foto: Lars Horn, Baghuset

Derudover investeres i publikumsbelysning i høj kvalitet, så publikum kan komme sikkert ud og ind af salen samt på et nyt lydanlæg til store sal, der også giver mulighed for afholdelse af mindre koncerter.

Endelig rækker donationen til møblering af den nye café/foyer samt inventar til kontor og konferencelokale.

– Vi er i fuld gang med at bruge pengene, så vi kan være klar til den officielle åbning af teatret sidste weekend i september. Vi glæder os meget til at byde alle interesserede velkomne, siger Gitta Malling.

Forfatter

Related posts

Top