Sjældent Lennon-interview fra Thy på auktion

Et aldrig tidligere udgivet kassettebånd med interview af John Lennon og Yoko Ono fra deres berømte vinterophold i Thy i 1970 kommer i dag under auktionshammeren hos Bruun Rasmussen.

På den 33 minutter lange optagelse kan man bl.a. høre samtalen mellem det celebre par og de fire 16-årige lokale skoledrenge, der fik lov at interviewe parret.

Kassettebåndet er vurderet til 200.000-300.000 kr.

– Jeg håber, at andre nu kan få glæde af det. Eksempelvis hvis et museum køber det, siger Karsten Højen til TV2 Nord om begrundelsen for, hvorfor han og de to andre nulevende klassekammerater har sat kassettebåndet til salg.

Foto: Bruun Rasmussen

Nogle gange skyder auktionshuse helt forkert i deres vurdering af, hvad noget ryger for under en auktion, men hvor mange og hvad pengene skal bruges til har ifølge Karsten Højen ikke været drøftet endnu.

– Bliver det nu solgt for 10 millioner kroner – hvad det ikke gør – så er det en anden situation. Det kan være, at vi laver en freds- og kulturfond i Yoko Onos og John Lennons ånd, men vi har aftalt, at det finder vi ud af bagefter.

Kassettebåndet ryger efter planen under hammeren kl. 17.50.

Foto: Bruun Rasmussen/Jesper Jungersen

Forfatter

Related posts

Top