Med John Lennon som inspiration: Ny lokal hf-uddannelse på vej

Efter sommerferien næste år starter Thy-Mors HF & VUC en ny toårig hf-uddannelse.

Ansøgningen til Region Nordjyllands Uddannelsespulje 2020 er netop blevet godkendt af regionsrådet, og dermed er arbejdet med at planlægge og informere om det nye tilbud gået i gang.

Den nye uddannelse, som fokuserer på bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse, kommer til at hedde HF-Imagine – a Better World.

John Lennon som inspiration
For at forstå det lidt utraditionelle navn, skal vi tilbage til vinteren 1970, hvor det verdenskendte kunstnerpar John Lennon og Yoko Ono opholdt sig i Thy. Året efter dannede John Lennon’s sang Imagine nyt håb om en bedre verden med fred og fremtid mennesker imellem.

– Nu gentager historien sig: Gretha Thunberg og mange andre unge lokalt, regionalt, nationalt og globalt vil sætte ny dagsorden for, hvordan vi bør behandle klimaet og kloden. Det vil vi gerne støtte op om med HF-Imagine, og være med til at udvikle sammen med de unge fra hele Danmark, skriver Thy-Mors HF & VUC i en pressemeddelelse.

Hvorfor i Thy?
Undervejs i uddannelsesforløbet vil der blive brugt alle de ressourcer Thy har at byde på hvad angår natur, iværksættermiljøer og skæve hjerner.

– Alt det rører vi sammen med en fagpakke, der giver unge en oplevelse for livet og klæder dem på til deres videre uddannelse.

– Vi bruger omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at vi forsøger at integrere bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse så meget som det er muligt i de faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for disse emner, og den daglige undervisning, og bruge elevernes passion som motivation for undervisningen.

På HF-Imagine er det tanken, at eleverne har mulighed for at bo sammen i Klitmøller og dermed opbygge et stærkt fællesskab.

HF-Imagine er kvalificerende som alle andre 2-årige hf-uddannelser til mange videregående uddannelser.

Forfatter

Related posts

Top