Fortsat fokus på corona-kommunikation med de unge på Mors

En dreng, som går i 9. klasse på Højslev Skole i Skive Kommune, deltog i sidste weekend i en fest med omkring 50 andre unge mennesker.

I onsdags blev han testet positiv for COVID-19, og det har sat gang i en potentiel kæmpestor smittekæde. Det har nemlig efterfølgende vist sig, at unge mennesker fra i alt 11 forskellige skoler, som deltog i festen.

Flere skoleklasser er derfor blevet sendt hjem, og får nu undervisning hjemme, indtil alle er blevet testet negativ for COVID-19.

På Mors er Michael Dahlgaard, Centerchef for Skole og Dagtilbud, opmærksom på sagen fra Skive:

– Vi har i pandemiforløbet kommunikeret om vigtigheden af en ansvarlig adfærd – også med hensyn til den aktuelle kontekst, fortæller han.

Lige om lidt starter skolernes sommerferie, og i den forbindelse vil både kommunen og ungdomsskolen fortsat have fokus på den del af kommunikationen, der handler om fortsat at holde fokus på de gældende anbefalinger om forebyggelse af smittespredning.

– Morsø Ungdomsskole har aktuelt i denne uge delt Midt- og Vestjyllands Politis opfordring til opmærksomhed på de gældende retningslinjer: ”Det er- med afstand – den bedste fest”, fortæller Michael Dahlgaard.

TIL UNGE, DERES FORÆLDRE OG ANDRE FESTHUNGRENDE 🎈Vi ved, mange unge har savnet at kunne mødes med venner på kryds og…

Slået op af Midt- og Vestjyllands PolitiFredag den 12. juni 2020

Og at det kan være svært for børn og unge at finde ud af, hvordan man tilpasser sin sociale adfærd i den ekstraordinære situation, vi alle sammen er havnet i, blev synliggjort i starten af corona-situationen i Danmark.

Allerede få dage efter nedlukningen af landet blev direktør for Børn og Kultur Torben Gregersen og  Michael Dahlgaard  gjort opmærksom på, at der havde fundet en del fester og forskellige sociale sammenkomster sted.

Det er ikke fordbudt at mødes til fester, men:

– Det er en rigtig god ide, at disse sociale aktiviteter udelukkende foregår udendørs, hvor man samtidigt er 100 % opmærksomme på de anbefalinger, der gælder for samvær med andre; håndhygiejne, hold afstand mm, lød det i midten af marts fra de to kommunale chefer.

LÆS OGSÅ:

Kommunale chefer advarer efter fester i weekenden

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top