Forhandlinger uden resultat: Partier skal forhandle videre om fase 4

Folketingets partier forhandlede i flere timer i går i håb om at nå frem til en aftale for næste fase af genåbningen, den såkaldte fase 4.

Men sent onsdag aften, oplyser DF’s gruppeformand, Peter Skaarup, at man ikke er blevet enige om en aftale. Der skal forhandles videre de kommende dage.

– Der er nogle muligheder for at lave en aftale. Men jeg kan ikke tillade mig at sige, hvad det går ud på, når vi nu skal mødes igen, siger han efter forhandlingerne.

Folketingets partier havde ellers udformet et udkast til en aftale. I udkastet var der blandt andet lagt op til en forlængelse af forsamlingsforbuddet på 100 personer.

Af udkastet fremgik det ligeledes, at nattelivet og diskoteker står til ikke at få lov at åbne foreløbig. En ophævelse af kravet til udenlandske turister om seks overnatninger i Danmark er ligeledes på bordet ved forhandlingerne.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) understreger forud for de kommende forhandlinger, at “alt er i spil”.

– Der er ingen elementer i aftalen, der er sikre, før der er en samlet aftale, siger han.

Det var ventet, at fase 4 af genåbningen skulle begynde i “primo august”. Stigende smittetal flere steder i Danmark har dog fået regeringen til at varsle, at man ikke vil kunne åbne så meget som ventet.

/ritzau/

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top