Færdig i politik: Vangsgaard genopstiller ikke

Efter mere end 28 år i lokalpolitik siger Viggo Vangsgaard farvel til politik ved årsskiftet.

Viggo Vangsgaard, der ved gårsdagens valg stillede op for SF på Mors, opnåede ikke genvalg. Og selvom det ærgrer den rutinerede lokalpolitiker, så accepterer han nederlaget:

– Det er demokratiets regler. Jeg vidste jo, at risikoen var der. Når man skifter parti er der altid en risiko for at man ikke kommer ind næste gang, siger han.

Vil hjælpe yngre SF’er
Viggo Vangsgaard brød med Socialdemokratiet i november 2019, og meldte sig efterfølgende ind i SF. Det gjorden han i sommeren 2020. Han ærgrer sig over, at der ikke er stemmer nok på Mors til at partiet kan blive repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Det vil han dog forsøge at lave om på – også selvom han ikke stiller op igen næste gang.

– Jeg kommer ikke til at stille op igen, men jeg vil gerne kæmpe for, at der er en anden kommer ind på posten, fortæller han.

Den anden skal i følge Viggo Vangsgaard være Signe Lundhus Mølgaard, som også var kandidat ved gårsdagens valg.

– Hun er ung, hun er dygtig og hun er intelligent og har de rigtige holdninger ser jeg i hvert fald, forklarer han.

At han ikke blev valgt ind til en ny valgperiode tager Viggo Vangsgaard ikke personligt.

– Jeg tror det er SF. Vi har haft tre perioder uden SF’s repræsentation i Morsø kommunalbestyrelse, så der er jo ingen grundbase eller nogen ting for en SF-post i Morsø Kommune. Den skal jo selvfølgelig bygges op, erkender han.

Hemmelige planer for fremtiden
Selvom Viggo Vangsaard, der til daglig er ambulanceredder, ser frem til at få frigivet 15-20 timers ekstra fritid om ugen, er han ærgerlig over, at han ikke længere skal være med til at tage beslutningerne i byrådssalen:

– Jeg vil da gerne deltage stadigvæk, og interessen er jo ikke væk – den forsvinder ikke.

Hvad Viggo Vangsgaard skal bruge den ekstra fritid til har han en ide om, men det er ikke noget han på nuværende tidspunkt ønsker at fortælle mere om:

– Jeg har da lidt planer i baghovedet, så må vi se om det er nogle der bliver realiseret. Men lige nu, der bliver de ikke offentliggjort, slutter han.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top