Beskyldninger om sexisme står i vejen for valgforbund

At lokalpolitikeren Viggo Vangsgaard, der stiller op til kommunalvalget på Mors for SF til november, har været hovedperson i en sag, hvor han af flere kvinder beskyldes for flere tilfælde af sexchikane, får nu konsekvenser.

Beskyldningerne er nemlig direkte årsag til, at Enhedslisten på Mors ikke ønsker at indgå i et valgforbund med SF.

Viggo Vangsgaard. Foto: Per Bech/Morsø Kommune

I mere end 26 år var Viggo Vangsgaard, der er 1. viceborgmester på Mors, medlem af Socialdemokratiet. I november 2019 brød han med partiet og blev i stedet løsgænger.

Et års tid efter stod socialdemokraten Pia Storm frem og fortalte om upassende adfærd fra Viggo Vangsgaards side. Ligeledes fortalte Venstre’s Anja Alsøer om upassende tilnærmelser fra viceborgmesteren.

– Sådan en sag er simpelthen for alvorlig til, at vi vil risikere, at vores stemmer bliver brugt til at vælge SFs spidskandidat ind, fortæller Pia Thorsen, spidskandidat for Enhedslisten på Mors til TV Midtvest.

Pia Storm (S) stod som den første frem og fortalte om upassende adfærd fra Viggo Vangsgaard’s side. Pressefoto

Selvom Viggo Vangsgaard afviste alle beskyldningerne valgte han bryde med Socialdemokratiet, og desuden at underskrive en tavshedsklausul.

Tidligere fremgik det af artiklen at SF og Radikale Venstre havde indgået et valgforbund, men dette er ikke korrekt. Vi beklager fejlen. Det er Enhedslisten og Radikale Venstreder har indgået valgforbund. SF står derimod alene.

Forfatter

Related posts

Top