Erhvervsminister på velfærds- og teknologi besøg på Mors

Det nyindviede Duelund Plejecenter i Nykøbing havde i går besøg af erhvervsminister Simon Kollerup (S), der også også lagde vejen forbi Vilsund Blue til en snak om gevinsterne af den forestående udvidelse af Rute 26 fra Hanstholm hen over Mors.

Plejecenteret på Mors, der blev taget i brug for et halvt års tid siden, rummer 48 boliger, heraf 30 til demente borgere.

Centeret, der på grund af corona først for nyligt blev indviet, byder på flere moderne og teknologiske løsninger til gavn for både de ældre og personalet. Og det var blandt andet disse den lokalvalgte minister skulle se nærmere på.

– Det, jeg har mødt her, er Velfærdsdanmark og de varme hænder, der møder den spændende nye teknologi. Teknologien kan give et endnu stærkere velfærdssamfund, men også eksport- og arbejdspladseventyr for Danmark, fortalte Simon Kollerup under sit besøg til TV Midtvest.

Teknologien kan dog ikke stå alene. For at den kan virke optimalt, kræver det godt personale, der besidder en viden om hvad den enkelte borger har af problemer, slår både erhvervsministeren og leder af plejecenteret Karen Marie Nielsen fast.

– Jeg har lært, at teknologi kan meget, men også endnu mere. Det er dog kun personalet, som kan udløse det. Teknologien giver dem mere tid til at være sammen med borgeren og til den omsorg, der skal være, og det skal vi udnytte, lød det fra ministeren.

Jeg har i dag besøgt plejecenter Duelund på Mors. Her har de specialiseret sig i pleje og omsorg af demente borgere….

Slået op af Simon KollerupMandag den 23. august 2021

Foto: Simon Kollerup, facebook

Forfatter

Related posts

Top