Erhvervschef stopper efter et år: Afløser er på plads

Mikkel Johansen, der siden den 15. januar i år har været erhverchef i Thy under Thy Erhvervsforum stopper på posten. At han stopper allerede efter et års tid skyldes personlige årsager, fortæller han i en pressemeddelelse.

– Jeg er meget ærgerlig over, at en række omstændigheder i mit private liv har udviklet sig uforudset, og derfor har umuliggjort vores oprindelige planer om at flytte fra Sønderjylland. I længden vil det ikke fungere optimalt med så stor afstand til mit arbejde i Thy, og jeg har derfor måtte træffe den tunge beslutning at give stafetten videre, lyder det fra Mikkel Johansen, der fratræder med udgangen af januar måned.

Han erstattes af Anne Hansen, der efter en lang karriere i det private erhvervsliv som iværksætter, selvstændig konsulent og kvalitetschef i en række markante danske virksomheder for første gang prøve kræfter med jobbet som erhvervschef.

Hun er uddannet kemiingeniør og lægger ikke skjul på, at det er et drømmejob, som hun nu tiltræder hos Thy Erhvervsforum:

– Jeg har fulgt udviklingen i Thy meget tæt, og har stor respekt for, hvordan det er lykkedes at få Thy sat på landkortet både som et attraktivt alternativ til at bo i byerne og som en af Danmarks bedste erhvervskommuner. Det har givet mig stor lyst til at bringe mine kompetencer og erfaringer i spil, og ser frem til selv blive en aktiv del af denne udvikling og lokalsamfundet, lyder det fra den kommende erhvervschef.

Anne S. Hansen tiltræder stillingen som erhvervschef i Thy den 1. februar 2021. Foto: Thy Erhvervsforum

2020 har på alle måder været et specielt og turbulent år, der også for Thy Erhvervsforum har betydet store ændringer i de normale rutiner og aktiviteter, men bestyrelsesformand for Thy Erhvervsforum Lars Torrild ser fortrøstningsfuldt ind i det nye år:

– Mikkel Johansen og medarbejderne har igennem hele 2020 lavet et flot arbejde under vanskelige vilkår. Det er lykkedes at holde god kontakt til virksomhederne med råd og bistand, nye iværksættere er hjulpet i gang og et nyt spændende samarbejde med Thy Turistforening og Thy Detailforum, har set dagens lys, siger Lars Torrild og fortsætter:

– Der er lagt et godt fundament for det arbejde og den udvikling som Anne Hansen overtager ansvaret for, og vi ser frem at tage hul på en række spændende opgaver i takt med at verden forhåbentlig snart åbner sig lidt mere op igen.

Bestyrelsesformanden ser samtidigt frem til at Thy Erhvervsforum med Anne Hansen tilføres en række specifikke kompetencer til gavn for lokale virksomheder:

– Anne Hansen medbringer stor erfaring i forretningsudvikling og organisationsudvikling, herunder særligt indenfor kvalitetssikring og arbejdet med de mange standarder og normer,
der er blevet en del af hverdagen i de fleste virksomheder, siger Lars Torrild.

Baggrund om den nye erhvervschef
Anne Hansen er 50 år og er på nuværende tidspunkt bosiddende i Nibe sammen med ægtefællen Stig Hansen. Hun har de seneste 4 år drevet selvstændig konsulentvirksomhed med bred kontakt til mange forskellige typer og størrelse af virksomheder. Hun har tidligere været tilknyttet virksomheder som Siemens og Vestas, og har desuden en betydelig erfaring fra fødevareerhvervet hos bl.a. Arla, Urtekram, Orkla og Aurion.

– Et driftigt erhvervsklima i Thy med fokus på indsatser der peger fremad, ligger mig på sinde. Erhvervslivet er rygraden i samfundet og fundamentet for både en tryg velfærd og kreativ nytænkning. Det kan næsten ikke blive mere vigtigt og centralt end at arbejde med at forbedre og udvikle alle facetter af Thys erhvervsaktiviteter. Og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og at lære medlemmer af Thy Erhvervsforum at kende,  siger Anne Hansen og tilføjer:

-Der er taget nogle store og vigtige skridt af mine forgængere sammen med det dygtige og engagerede team i Thy Erhvervsforum for at løfte og forbedre erhvervsklimaet, og det er et privilegium at få lov til at forsætte og udbygge den positive udvikling sammen med medlemmerne.

Anne Hansen slutter med at sige:

– Noget særligt ved Thy er, at området består af en unik blanding af traditionelle driftige erhverv som fiskeri, landbrug, industri og handel kombineret med den spektakulære nationalpark, turisme og det internationale hotspot Cold Hawaii. Dette potentiale sammenholdt med beliggenheden i naturen gør stillingen som erhvervschef i Thy til en virkelig spændende opgave.

Foto: Thy Erhvervsforum

Forfatter

Related posts

Top