Efter blomstermandens opråb: Regeringen foreslår nye regler 

Over påsken har man her på siden kunne læse historien om en midlertidig blomsterudstilling i Hurup, der blev lukket på grund af en manglende brandteknisk redegørelse.

Det har fået mange lokale politikere til at gå ind i sagen, herunder erhvervsminister Simon Kollerup (S):

– Blomstermanden (Johnny Haugaard, red.), hans venner og mange lokale fra Thy fik os alle sammen råbt op i påsken. Brandregler lukkede nemlig for en spændende og lokal blomsterudstilling i Hurup i Sydthy.

– Jeg tror, at vi alle ved, hvor meget mindre, lokale arrangementer og begivenheder betyder for vores lokalsamfund rundt om i landet, og derfor tog jeg i påsken kontakt til min kollega, Indenrigsminister Kaare Dybvad (S), for at finde en løsning.

På den baggrund mødes Kaare Dybvad derfor med de politiske ordførere for at drøfte mulige løsninger. Èn mulighed er, at kommunalbestyrelsen kan vurdere, om og i hvilket omfang en certificeret rådgiver skal inddrages, og hvordan dokumentationen skal udfærdiges. Det vil betyde, at opfyldelsen af de sikkerhedsmæssige krav til midlertidige indendørsarrangementer rundt i landet kan vurderes lokalt i de enkelte kommuner.

– Vi lægger som regering nu op til, at de sikkerhedsmæssige krav til den type arrangementer i højere grad skal kunne vurderes i de enkelte kommuner ud fra konkrete behov. Brandsikkerheden må vi selvsagt ikke gå på kompromis med, men processerne kan være smidigere. Det skal de være!, lyder den kontante melding fra Simon Kollerup, der samtidig retter en tak til de mange lokale som har rakt ud, skrevet og råbt op.

– Det var der brug for, slutter Kollerup.

LÆS OGSÅ:

Danmarks Vildeste Forårsudstilling genåbner Skærtorsdag kl. 12.00

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top