Druk der redder og dræber

Anmeldelse af filmen ”DRUK” af Thomas Vinterberg. Anmeldelsen er skrevet af Malthe Houe, formand og medstifter af Ung Kult, og direktør for produktionsselskabet Houe Film.

Så snart man ser plakaten med navne som Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Milling er man ikke i tvivl om, at det her bliver en god oplevelse. Og jeg må sige, at det virkelig levede op til forventningerne og mere til. Filmen starter med en ungdomsfest i smukke varme sommeromgivelser, hvilket står i stor kontrast til den virkelighed de fire mænd vi følger i filmen snart møder.

Filmen følger os igennem et forsøg, et forsøg på at indfange evidens for den norske forskers udsagn om, at vi mennesker er født med en ½ promille for lidt. Det udvikler sig, og ender i store udfordringer med blandt andet svigt, vold og ydmygelser, men før det eskalerer, oplever de overskud, kreativitet, fornyet livglæde, selvtillid og lykke.

Filmen tager os igennem hele vores følelsesregisteret. Vi grinte, vi græd og vi tænkte. Kontrasten bliver meget tydelig, når der flere gange klippes fra liv og glade dage og direkte til hverdagen med bleskift og madpakker, som langsomt forsvinder mere og mere, da forholdet halter og alkohollen overtager. I starten af filmen blev jeg meget nysgerrig, nysgerrig på hvad forsøget ville bringe, og nysgerrig på tanken om, at det rent faktisk ville virke i virkeligheden. Den tanke forsvinder heldigvis da filmen udvikler sig.

Jeg så filmen med mine forældre i Bio Mors den 18/10, og vi havde efterfølgende en meget sjov snak om vores oplevelse med familien. Vi repræsenterer to forskellige generationer og tog noget forskelligt med fra filmen, men med den fælles oplevelse af, at have set en film der virkelig satte refleksioner om blandt andet liv, kærlighed, effektivitet og selvfølgelig DRUK i gang.

En fuldstændig vild film, jeg elsker den her film. Derfor 6 skjolde herfra.

Unge Anmeldere – Hvad går det ud på?
Ung Kult tror på, at det er vigtigt med kulturelle oplevelser for, med og af unge. Derfor har man i Ung Kult sat sig for, at få unge i lokalmiljøet til at anmelde forskellige projekter, events og performances – både fysisk og online.

De unge anmeldere rater hvert event med mellem 1 og 6 Ung Kult-skjolde.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top