– Det er myndighederne der træffer beslutningerne

– Det er myndighederne der træffer beslutningerne.

Sådan siger borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard (S) til den kritik af den nordjyske nedlukning, som bl.a. er blevet rejst af Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre.

– Vi er en af 7 kommuner, der er omfattet af en række restriktioner, anbefalinger mv, for at inddæmme Covid 19 smitte. Når myndigheder og regeringen beslutter skærpede restriktioner i 7 kommuner, er der vores opgave som kommune at følge de retningslinier vi har fået, siger hun.

Thisted Kommune har de seneste dage været under kraftig beskydning, fordi et gulv-firma uden for Thy er hyret ind til at lægge gulv i det kommende sundhedshus i Hundborg:

– I de restriktioner, hvor der både ligger anbefalinger og kraftige henstillinger, ligger der også overordnede beskrivelser af hvilke funktioner der kan holdes åben, ligesom der er skitseret hvilke retningslinier der er for muligheden for at krydse kommunegrænser. I vores kommune er det vurderet at lægehusets færdiggørelse i Hundborg henhører under en kritisk samfundsopgave, lyder det fra borgmesteren.

I forhold til at genåbne Thisted Kommune siger hun følgende:

– Jeg har ikke viden, der berettiger til, at jeg kan modargumentere. Jeg tænker, at når myndighederne har besluttet restriktionerne, hvoraf aflivning af mink og massetestning af borgere er afsluttet og resultaterne er kendte, så vil vi stå med meget stærke kort til at argumentere for at vi skal fri af restriktionerne igen.

– Men det er myndighederne der træffer beslutningerne og forinden påvirker vi med de argumenter vi har, slutter Ulla Vestergaard.

LÆS OGSÅ:

Kritik af “lukkede grænser” tager til

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top