Destination Limfjorden: – Overordnet fremgang i antal overnatninger

Der er ingen tvivl om, at turismebranchen er og har været ekstremt hårdt ramt i forhold til nedlukninger og forbrugernes rejselyst. På trods af dette har Destination Limfjorden, som er samarbejde mellem Skive, Morsø og Struer kommuner, haft en fremgang i 2020 sammenlignet med 2019.

Samlet set er Destination Limfjordens kommercielle overnatningstal vækstet med 1,2% i perioden januar til oktober sammenlignet med sidste år. Både Skive og Struer kommuner har haft en fremgang på hhv. 7,1% og 6,3%.  Til gengæld har man på Mors haft en tilbagegang på lige knap 8%.

– Tilbagegangen i de kommercielle overnatninger skyldes bl.a., at områdets største overnatningskapacitet, Jesperhus, var tvunget til først at åbne i juni. Det betyder også, at alle de små ferier i foråret som Påske, Kristi Himmelfart, Pinse, m.m., måtte aflyses og dette gav et hårdt tilbageslag, siger Destinationsdirektør Kristina Lehmann Schjøtt.

Kristina Lehmann Schjøtt. Foto: Karin Juul Jensen

– Udover stigningen på de totale kommercielle overnatninger, glæder vi os over, at vi i to af kommunerne også har haft fremgang på det tyske marked. Her er Morsø kommune steget med 6,4% og Skive med 2,2%. Stuer kommune er her gået tilbage med 5,6%. Men samlet set har vi haft vækst på det tyske marked. På det danske marked er vi vækstet med 8,3%, og det betyder, at vi total set har haft lige knap 11.000 flere overnatninger i år end i 2019, fortæller Kristina Lehmann Schjøtt.

Kilde: Destination Limfjorden

Desværre er det endnu ikke helt slut med forhindringer, og to ud af tre kommuner er igen ramt af nedlukninger, som særligt går udover restauratører og hoteller i området.

– Det har været et hårdt og uforudseeligt år for alle, men især hoteller, restauranter samt underholdningssteder har været ramt af de skiftende udmeldinger fra regeringen. Særligt de korte tidsfrister har været og er en kæmpe udfordring for erhvervet. Vi håber derfor, at folk endnu engang vil støtte op om erhvervet så godt de nu engang kan. Det er lige nu, de har brug for vores støtte lyder det fra destinationsdirektøren.

Heldigvis begynder der at tegne sig et billede, at næste år bliver et år hvor danskerne kommer til at afholde deres ferie i Danmark, da tendensen er, at turisterne søger til steder med god plads, og hvor der ikke er store masser af mennesker, og hvor der er et udbud af oplevelser især indenfor naturoplevelser og outdoor turismen.

– At turisterne søger mod steder med god plads og ikke de store masser af mennesker passer helt ind i ånden hos vores aktører, og derfor forventer vi også, at vi kommer til at fortsætte vores fremgang i 2021, slutter Kristina Lehmann Schjøtt.

Foto: Destination Limfjorden

Forfatter

Related posts

Top