– Danmark står et godt sted til yderligere åbning

Selv om smittetallene på det seneste har været stigende, står Danmark i en god situation til at kunne genåbne yderligere.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Ullum, der er direktør hos Statens Serum Institut (SSI).

– Vi står et godt sted smittemæssigt, fordi vi har opbygget et stærkt system, hvor vi tester meget, kan lave lokale nedlukninger, har en god adfærd i befolkningen og har beskyttet de svageste via vaccinationer.

– Når det er sagt, så ser vi stigende smittetal – særligt blandt de unge. Og her skal vi holde øje for, om smitten spreder sig til de grupper, der venter på vaccinationer lige nu.

– Det er blandt andet deres forældre i aldersgruppen 40-55-årige, der har 2-4 procent risiko for at blive indlagt, hvis de bliver smittet, siger Henrik Ullum.

Vurderingen kommer, efter at et bredt flertal i Folketinget natten til tirsdag er blevet enige om endnu en genåbningsaftale.

Den betyder, at stort set alt nedlukket genåbner – med restriktioner – fra fredag 21. maj. Det er med undtagelse af diskoteker, og Henrik Ullum vurderer, at det er fornuftigt at lade den restriktion køre videre.

– Nattelivet er et steder, hvor der er størst risiko for smitte. Man ser mange mennesker, kommer tæt på hinanden, synger og drikker alkohol. Der er bare meget smitte, når vi mødes på den måde, selv om vi er mange, der savner det, siger Henrik Ullum.

/ritzau/

Foto: Statens Serum Institut

Forfatter

Related posts

Top